Mawasti

About

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Categories

  Archives

  Search

  2 Totalt ulike svangerskap

  De sier så - '' Ingen svangerskap er like, alle er forskjellige ''. Ikke at jeg har tvilt på utsagnet. Men så forskjellige disse svangerskapene mine har vært, er en opplevelse uten like.

  Med Stine oppdaget jeg ikke graviditeten før sent, i uke 21. Kanskje ikke så rart, når jeg ikke fantes kvalm, ikke hadde jeg mage, ingenting som skulle tilsi at jeg var gravid.  Vel noen plager hadde jeg, men det ble bortforklart med at jeg var så aktiv i stallen, at jeg var utslitt. Og det var jo trossalt bare supert at jeg hadde fått matlyst. Jeg hadde ikke migrene anfall, jeg var så mye friskere enn jeg noen sinne hadde vært.
  Jeg kan vel bare drømme om ett lignende svangerskap igjen, ett svangerskap uten komplikasjoner, ett svangerskap uten særlig til plager.  I motsetning til dette svangerskapet hvor jeg er så mye kvalm, jeg kaster opp mer enn hva jeg får i meg, jeg har ekstreme ryggsmerter, så store at enkelte dager er det umulig å komme seg opp av sengen. Migrena har blitt mer fremkallende og jeg er trøtt. Jeg er konstant trøtt. Jeg kunne sovet flere døgn på rad, uten problemer med å sovne igjen. Hadde jeg hatt muligheten hadde jeg sovet hele tiden. Dette går igjen utover mammarollen, jeg føler jeg ikke klarer å stille 110% opp for Stine, heldigvis har jeg mange rundt meg som hjelper oss, og barnefar, ja barnefar, han er uunnværlig. Han er bare så fantastisk.  Jeg hadde aldri klart dette uten han.

  Vi er fremdeles usikre på hvor langt vi faktisk er på vei, og jeg gleder meg så enormt til å få dette bekreftet på ul. Jeg har jo også allerede fått mage, noe som er så koselig. Det er en helt fantastisk følelse, jeg kjenner litt til liv, og vi fikk høre hjertelyden for første gang på torsdag. Jeg ble så lettet at jeg nesten begynte å gråte. Jeg ble så ekstremt rørt og ikke minst lettet. Jeg innbiller meg hele tiden at dette bare er en svulst. Noe vondt, hvordan kan jeg fortjene og få enda ett barn? Hva har jeg gjort, som får til dette? Mens andre ikke har sjansen til å klare det? Men å få høre hjertelyden. Det gjorde meg mer bevist på at dette kanskje er ett lite foster, det er kanskje ett lite barn.
  Så nå gleder jeg meg til å se vår lille spire.
  Noe har vi vel gjort riktig som virkelig fortjener å få en nummer 2. Og Stine, hun gleder seg så mye til å bli  ''Søsse''. Dette er stas for oss alle.

  #Svangerskap #Gravid #Mammablogg #Familie #Kjærlighet #Storesøster #Mamma #Baby #Barn #Glede

 • 30.06.2017
 • //
 • Kl.11:52
 • //
 • Graviditet2017
 • //
 • 2 kommentarer
 • På besøk i barnehagen

  Nå flyr virkelig tiden vekk fra meg her. Det knyter seg litt i magen, når jeg nå innser hvor fort tiden faktisk flyr.
  Vi har nå vært på besøk i barnehagen hvor Stine skal starte, hun har oppstart 2 august, og vi gleder oss så mye. Dette blir så stas.

  Men tilbake, vi reiste til barnehagen med sommerfugler i magen, vi var spente på hvordan Stine ville reagere. Men dette var jo absolutt ingen problem. Hun viste allerede stor tillit. Hun gikk rett bort til ei av de annsatte og skulle snakke og leke med henne. Etter litt lek i sandkassen, fikk vi omvisning. Avdelingene var super flotte, - Utearealet og.
  Når de store barna endelig var ferdige med å spise gikk vi ut igjen og Stine fant flere barn hun ville leke med. Hun fant også sklie, og en liten gutt ble med, han ville ha Stine på fanget, dere skulle hørt den latteren. Det var jo enda kulere enn å skli alene.

  Etter å ha fått litt informasjon, og lek, så var tiden inne for å reise hjem. Dette ble ett mareritt. Stine skulle så absolutt ikke være med hjem. Hun lagde den scenen, for å bli værende.
  Så at hun trivdes allerede var det absolutt ingen tvil om.  Nå snakker hun mye om alle barna, og gleder seg mye til å begynne i barnehagen.


  #Familie #Mammablogg #Mamma #Barn #Barnehagestart #Barnehage #Sommer2017 #Kjærlighet #Mor #Datter #Blogg #Gravid  #

 • 20.06.2017
 • //
 • Kl.11:00
 • //
 • Stine
 • //
 • 1 kommentar
 • Hvil i fred Farmor

  Hvil i fred Farmor. Vi sees igjen.  Jeg lover deg.. Vi skal ta godt vare på farfar for deg.   

 • 09.06.2017
 • //
 • Kl.18:30
 • //
 • Personlig
 • //
 • 4 kommentarer
 • Kjære vaksinemotstander

  Kjære deg, ja du.. Du som er så imot vaksiner. Kjære deg som virkelig ikke ønsker å vaksinere barnet ditt. Du som er så overbevist om alt du leser inne på enkelte grupper på facebook eller andre sider på nett.

  Jeg har noen spørsmål til deg, jeg undrer meg og er engstelig for mine barns fremtid.
  Jeg er livredd jeg vil få ett barn som ikke kan vaksinere seg, hvor ditt barn, blir en enorm trussel for mitt, fordi du velger og tru på alt annet enn sunn fornuft.
  Jeg er redd og såret for hvordan du kan spre din avsky.
  Det er bare noen små ting jeg lurer på. Kan du vær så snill og svare meg?  - Mener du virkelig at det ikke fantes krybbedød før vaksinene kom?
  Tror du virkelig at vaksiner dreper våre uskyldige små?
  Jeg kan med hånden på hjerte fortelle deg, - at den dag i dag, er det svært få tilfeller av krybbedød enn tidligere. Dessverre, ja det skjer. Sefølgelig kan det skje, det er en ufattelig tragedie. En tragedie ingen kan sette seg inn i. Men jeg må dessverre si deg, det er ikke vaksinen sin skyld.
   - Kan du fortelle meg, hvor du har dette fra?

  - Barnemisshandling.
  Jeg har enda ikke kommet over dette. Det dere kalte meg, det dere kaller alle oss som vaksinerer våre små skatter. Barnemisshandler. Mener dere virkelig at vi mishandler barna våre? Gir dem store traumer av to små stikk, som bare er skummelt der og da, og raskt går over? Mener dere virkelig at vi er naive og ikke forstår den ''store'' sannheten?
  Jeg har lest mange av teoriene deres, jeg har fått med meg mye forskjellig.
  Jenta mi tar seg faktisk ikke nær av og få vaksine, er vi hos legen, og hun får stikk i fingeren, følger hun nøye med og er stolt som en hane. Hun har så absolutt ikke fått traumer etter en eneste vaksine. Mye av hva dere mener er den store sannheten, er for meg helt på tryne. Beklager, men mye av teoriene deres hører ingensteds til.
   - Kan du svare meg, hvorfor er vi barnemisshandlere? Hva mener du vi gjør galt? Hvorfor det er barnemisshandling og vaksinere!  - Vi får vaksiner for å bli kontrollert eller utryddet.
  Mener dere virkelig det? Skal man virkelig gå å være redd for at de leser våre tanker, at de styrer oss, at vi blir kontrollert. Vi som lar oss selv og våre barn vaksineres, vi er på listen for å bli utryddet. Vi skal slaktes som en flokk griser. Hvor hører disse tankene hjemme? I mitt hode, kanskje på en psykriatisk avdeling. Dette er jo vrangforestillinger så det holder.
  Beklager, men jeg kan faktisk ikke klare og tro på hva dere sier. Hva dere mener. Jeg får meg bare ikke til å se hva dere ser. Kall meg naiv, for all del. Men jeg er 110% sikker på at jeg klarer og styre meg selv, styre mine egne tanker og holdninger. Det samme gjelder min sunne, oppegående hittil fult vaksinerte datter på snart 2.
  - Kan du forklare meg hvordan jeg finner ut om jeg og min jente blir kontrollert? Jeg kan bare ikke se at jeg blir det.

  - Vi er de opplyste.
  Det er det konspirasjons teoretikere kaller seg. ''De opplyste'', ''Vi som leser de riktige nyhetene''. Vel beklager for å si det. Jeg vil påstå at det er alle oss andre som er de opplyste. Dere vil nok ikke kalle dere for konspirasjons teoretikere, å jeg forstår det. Men det er nettopp det dere er. Det er av mye av disse teoriene deres som omhandler vaksine skepsis. Så vær vennlig, forklar meg alt

  - Kan dere svare meg, hvorfor velger dere og la dette gå utover deres barn? De sykeste barna som ikke kan vaksinere seg? Beklager, men jeg syntes dere er så ekstremt egoistiske. Jeg er redd for dere, jeg er redd for barna, jeg er redd for alt det dere vil føre med dere, og hvordan våre barns fremtid vil bli. Når dere ikke klarer å innse at vi vaksinerer for en grunn, og det er ikke for å bli forgiftet, det er ikke for at vi skal bli kontrollert eller drept. Vi vaksinerer oss for å holde oss friske. Kan du ikke sende meg en mail? Fortelle meg hva du virkelig mener, hvor dine kilder kommer fra? Og da, helst med ekte kilder, med ekte forskning, ikke bare teorier. Vær så snill, send meg en mail, fortell meg hvorfor du lar dette gå utover andre sine barn. Jeg trenger sårt og forstå det. For dette er ufattelig for meg nå.  #Mamma #Vaksine #Vaksinemotstandere #Konspirasjonsteoretikere #Familie #Helse #Sykdom #Håp #Krybbedød #Barnemisshandling #Barn #Baby #Vaksineprogrammet

 • 07.06.2017
 • //
 • Kl.20:15
 • //
 • Meninger
 • //
 • 2 kommentarer
 • Svangerskaps kvalme

  Jeg sliter så enormt med svangerskaps kvalme om dagen. Ikke bare morgen kvalme. Men jeg er kvalm å kaster opp så å si dag og natt. Det er utrulig at jeg fremdeles legger på meg å ikke går ned i vekt. Jeg er trøtt og sliten og føler meg helt tom når det står på som verst. Men så kom min svigerfar med råd, hva med å prøve armbånd for kvalme? - Ettersom jeg ikke takler tanken på ingefær.

  Jeg hørte med jordmor som også kunne si at hun har hatt ei tidligere gravid som har hatt ekstremt god effekt av dette armbåndet. Så derfor reiste jeg ned på apoteket i går, etter få timers søvn, med mye oppkast. 
  Jeg har nå gått med disse armbåndene som skal sitte på hvert håndledd på ett spesielt punkt, en litenstund å hittil har jeg vært litt mindre kvalm enn hva jeg har vært ellers om dagene. Så nå er jeg virkelig spent på å se om dette fortsetter og virke. Da vil jeg i alle fall prise meg lykkelig.  Det er en liten mettalklump som hjelper med akupunktur på dette stedet som er kvalmenedsettende. Heldigvis uten bivirkninger.
  Jeg er utrulig spent på fortsettelsen, og ikke minst, vil det gi meg noe resultat? Jeg er jo en ganske sær person som er vanskelig og overbevise.   #Gravid #Svangerskap #Kvalme #Morgenkvalme #Sliten #Familie #Barn #Mammablogg #Mamma #Blogg #Håp

 • 07.06.2017
 • //
 • Kl.09:37
 • //
 • Svangerskap2
 • //
 • 6 kommentarer
 • Jakten på egen bolig

  Takk og lov for at det er gratis å drømme. ? Om vi ikke skulle fått ett lån.
  Det er jo som vi alle vet,
  ekstremt vanskelig å komme seg inn på boligmarkedet.
  Jeg har vel egentlig innsett at det vil være umulig for oss.  ​
  Drømmen om egen bolig, er vel en tittel som ville passet bedre. Men vi har også startet jakten.  Men vi har satt en kar på saken, han sender alt av våre papirer til alt av landets banker, så vi venter nå spent på svar. Noe vi regner med å få i løpet av uka.
  Uansett så har jeg for vane av å drømme meg bort på finn.no og andre div. sider for å finne drømme boligen. Vi tenkte først på å bare få oss en andelsleilighet, men med tanke på hvor usikkert dette er, ved at de kan heve husleie for å male byggene, eller de bestemmer seg for at nå skal alle bad/stuer pusses opp. Har vi nå heller valgt å satse på ett hus. Eneste kravet vi har er at vi har minst 3 soverom.
  Jeg har funnet 3 hus i Svarstad/Lardal jeg virkelig har forelsket meg i. Spesielt ett, med en helt greit tomt størrelse på 4 mål, med stall og hønsehus. Jeg vet jo at vi mest sannsynlig ikke vil klare å få til og kjøpe dette. Men det er så koselig å drømme seg litt bort også.
  Det som er det viktigste for oss nå, er og kunne gi barna våre, en best mulig barndom, gjerne eie ett lite hus på landet. For å få bedre plass.  Nå har det seg også slik at Tanja, skal hjem tilbake til sine tidligere eiere. Jeg ser jo den at jeg ikke har sjansen til 2 barn, hund og hest. Dette blir ekstremt trist. Men jeg vet hun vil få det godt den siste tiden hun har igjen. Jeg har også fått spørsmål om å fortsette og kanskje ha henne på halvfôr eller kvartfôr eller hva som helst når jeg er klar for det. Så dette betyr kjempe mye for meg.
  -Kunne vi ikke bare vunnet noen millioner i lotto? Kjøpt oss drømme gården, beholdt hesten og kanskje kjøpt oss 1 eller 2 til? Det er ikke tiden det vil stå på. Men økonomien. Det er dyrt med hest. Ekstremt dyrt.
  Men at det er en givende livsstil og hobby, det er det absolutt ingen tvil om. Stine ler så hun gråter nesten når hun får sitte på hesteryggen og ri. Det er jo så stas og være med til ''TA'' å stelle henne.  Jakten på drømme hjemmet får fortsette når vi vet hva vi kan evt. få i lån. Men jeg håper vi skal få til noe, og jeg kan oppdatere bloggen med at vi er på flyttefot, oppussing og interiør. Noe jeg absolutt elsker.  #Familie #Drømme #Hus #Leilighet #Interiør #Hest #Familie #Kjærlighet #Boligmerkedet 

   

 • 05.06.2017
 • //
 • Kl.21:36
 • //
 • Personlig
 • //
 • 2 kommentarer
 • Endelig time til ultralyd

  Endelig, eller endelig og endelig vi har nå fått time til ultralyd. Relativt kjapt etter at henvisningen ble sendt. Det er ikke før 10 juli men likevel, jeg gleder meg så mye. Det er jo veldig usikkert hvor langt vi har kommet i svangerskapet. Legen trudde jeg var 11-12 uker å helte mest på 12 uker da jeg var hos henne. Men da jeg kom til jordmor fant hun ikke hjertelyden, så da kan det hende jeg ikke er så langt på vei som først antatt. 


  {Storesøster sitt Ultralydbilde}

  Grunnen til at dette er usikkert er min meget uregelmessige menstruasjon. Er den borte 1-2 mnd om ikke mer. Er det absolutt ikke noe nytt. Det er slik det har vært i alle år. Jeg kan ha besøk alt fra en gang i året til hver 3 mnd. Noen ganger hver mnd i 2-3 dager. 
  Kanskje ikke så rart alt blir så usikkert som hva det er da. Det skal uansett bli fantastisk å finne ut av den virkelige terminen, blir det i desember? Eller kanskje januar? Vi er spente, veldig spente.  Jeg gleder meg også enormt til å se den lille. Det er en helt fantastisk følelse å se dem for første gang. Så vi gleder oss. Jeg er også litt usikker på om jeg vil vite kjønnet. Eller om jeg vil få en overraskelse under fødsel. Akkurat nå tror jeg at det er en liten gutt ettersom at svangerskapet er stikk motsatt enn det forje. 
  Men igjen blir jeg litt redd. Hva om vi faktisk får en gutt? Jeg har null peiling på hvordan man skal vaske og ordne gutter. Jeg ser for meg at det er dobbelt så vanskelig som ei jente. Garantert fordi jeg både er jente og har ei jente fra før av. Jeg får bare stole på instinktene mine. Å håpe at jeg klarer det.
  Tiden må gå fort. Jeg kan virkelig ikke vente med å se deg før første gang lille venn.

  #Mamma #Gravid #Svangerskap #Ultralyd #Blogg #Sommer2017 #Hverdag #Spent #Kjærlighet #Familie #Barn 

 • 05.06.2017
 • //
 • Kl.11:37
 • //
 • Svangerskap2
 • //
 • 4 kommentarer
 • Angsten for å føde før tiden  

  Fra testen lyste gravid, var min første tanke ''Herre gud, vil jeg føde før tiden igjen?''.
  Det holdt med at Stine kom litt over 1 mnd for tidlig for oss. Nå er jeg redd den vesle også kan komme tidligere.  Jeg vet vi vil være i de beste hender, jeg vet det mest sannsynlig vil gå bra. Det gjorde jo det sist.
  Men den angsten, angsten for den lille, den er der. Det er ikke til å legge skjul på.
  Vil jeg takle enda en prematur fødsel? Vil jeg kanskje takle enda mere billrubin (gulsot og lysbehandling). Svaret er ja. Jeg vil jo takle det. Men det skremmer meg. Den engstelsen for hva som kan skje, eller ikke skjer når vi ønsker det mest.

  Vi vil nok klare det, takle det på en god måte. Uansett hva, vi har jo vært igjennom dette tidligere, hva kan være så annerledes denne gangen? At barnefar ikke kan være på sykehuset med meg, hele tiden? Fordi han må være hjemme med vesla, men det er jo da absolutt ikke verdens undergang. Vi vil nok klare dette uansett. Men det knyter seg sakte i magen. Jeg er jo redd.

  Det er kanskje ikke bare hodet mitt alt sitter i nå, det er vel en god del hormoner som spinner vilt i kroppen og hyler og skriker, i frykt.
  Jeg er livredd for å bli satt i gang på nytt, jeg er livredd vannet vil gå ett annet sted denne gangen.  Mest sannsynlig vil vi oppleve en helt ny fødsel denne gangen, kanskje jeg går på overtid? Kanskje jeg absolutt ikke trenger å settes i gang? Hvem vet!? 
  Det er på tide å tenke positivt, se de lyse sidene ved alt. Jeg må trekke pusten dypt, og ikke bare tenke på alt som kan skje eller gå galt. Det er NÅ jeg skal nyte svangerskapet, det er NÅ jeg skal tenke positivt og være en god mor for mine barn. Stine som snart er 2 og min lille huleboer!

  #Gravid #Mamma #Svangerskap #Prematur #Fødsel #Tanker #Angst #Barn #Familie #Kjærlighet #Mamma #Hormoner #Sommer2017  

 • 04.06.2017
 • //
 • Kl.15:44
 • //
 • Svangerskap2
 • //
 • 2 kommentarer
 • Forvell mitt lange, røde hår

  Det er jo ingen tvil og heller ingen hemmelighet at mitt lange hår var slitt og ødelagt, rødt var det også.
  Det er endelig sommer, og jeg bestemte meg for å ta en tur til frisøren. Jeg ringte ut til CHIC frisør på Revetal og spurte etter time. Noe jeg fikk dagen etter, altså i går.  


  {Nyfarget rødt hår i april.. Slitt og jævelig}

  Jeg reiste ut, med kribbling i magen, dette er lenge siden, og min tidligere frisør har nektet og klippe håret mitt, da hun mente jeg var klarsynt og håret mitt var antenne mine. Jeg kom hjem med kanskje farget eller stripet hår og masse utstyr som røkelser, lys og div. for å rense hus. Samt en god del telefonnummer til mennesker jeg skulle kontakte, for å videreutvikle ''evnene'' mine.

  Jeg har vært engstelig for å gå til frisøren og usikker på hvor og hvem jeg burde bruke. Men valget falt på Chic i Revetal, og jeg angrer ikke ett sekund.

  Sefølgelig er det fremdeles uvant med så kort hår. Men jeg er strålende fornøyd. Jeg føler meg som ett helt nytt menneske, og har funnet drømme frisøren min.

   
  {Resultatet fra frisørbesøket}

  Hva syntes du? Litt av en forvandling eller hva?

  #Hår #Frisørbesøk #Juni2016 #Sommer 

 • 03.06.2017
 • //
 • Kl.12:43
 • //
 • Mitt Liv
 • //
 • 4 kommentarer
 • Vi er gravide

  Hurra hurra hurra. Vi er gravide, jeg får endelig opplevd ett helt svangerskap, jeg vil ikke denne gangen bare oppleve 3 mnd som gravid, 1 dag som høygravid. Denne gangen får jeg kanskje hele 8-9mnd som gravid. Termin er satt 11 desember.
  Men denne vil jo sikkert bli korrigert når vi kommer på ultralyden. Vi er virkelig spente, og ekstremt glade.

  Stine får rundt og sier ??søsse bebbi??, noe som betyr at hun skal bli søster til babyen. Hun kommer og koser meg på magen og susser, og snakker med babyen. Hun er jo helt inn i baby verden om dagen så dette blir nok veldig stas for henne.
  Jeg har ikke turt å skrive noe på bloggen tidligere, jeg har vært så redd for å ikke klare og holde noe inne. Men nå kan vi skrike ut, rope høyt.
  Vi skal utvide vår lille familie, vi blir ikke lenger 3 men 4. Dette er helt fantastisk.
  Stine kommer til å bli en helt fantastisk storesøster.  

  Allerede kjenner jeg mye til kvalmen. Og ikke bare morgenkvalme, men 24/7 kvalmen. Jeg kaster opp og sliter med å holde mat nede. Men likevel, dette er en så liten del av hvordan jeg ellers har det, jeg er så glad. Og mest glad for at jeg kan oppleve hele svangerskapet, uke for uke.

  Ærligheten skal også sies, jeg er litt redd, jeg er redd noe skal skje, at noe skal gå galt. Jeg er redd for hva vi venter. Jeg gruer meg til nye tenner, jeg gruer meg til magevondt og en liten som ikke klarer å si ifra mer enn med litt gråt. Jeg gruer meg om jeg ikke får til amming.
  Men mest av alt så er jeg utrulig glad.  Vi har virkelig en spennende tid fremfor oss.

  #Foreldre #Barn #Svangerskap #Gravid #2017 #Desemberbarn #Familie #Kjærlighet 

 • 02.06.2017
 • //
 • Kl.11:09
 • //
 • Svangerskap2
 • //
 • 14 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no