2 år etter. B streptokokkinfeksjon satte i gang fødselen.

  • 21.08.2017 kl.13:36

På en ny ultralyd kontroll på sykehuset i mitt nye svangerskap, kom spørsmålet atter en gang opp.
''Vet du hvorfor du fødte for tidlig sist?'', - Nei dette var noe jeg aldri fikk svar på.
Det eneste jeg var klar over er at vi er mange kvinner i familien som har født for tidlig, og det er den eneste grunnen jeg kan komme på, at kan være tilfelle.

Jordmor gikk inn i min tidligere fødselsjournal, for å se om det sto noe der. Å nå kom det største sjokket. ''Du hadde en streptokokkinfeksjon, som gjør at det er en sjanse for at man føder for tidlig. Dette er ingen kjønnssykdom. Men i Norge blir ikke gravide sjekket for dette.''Jeg ble så satt ut, og ganske glad for at jeg endelig fikk ett svar på hvorfor, hva som var grunnen. Men jeg ble så sjokkert, her sitter jeg 2 år etter og endelig får svar på noe jeg burde ha fått vite så fort prøve svarene kom. Ettersom at jeg ble tatt helt på senga, klarte jeg ikke å komme med noen fornuftige spørsmål, hodet kvernet alt til en stor masse. Slik at ikke ett eneste spørsmål kom ut.

Hun sendte ett skriv til min jordmor og fastlege slik at de også er klar over at jeg fødte fortidig pga b streptokokkinfeksjon, og nå skal ta en prøve når det nærmer seg tiden, og jeg kan starte behandling slik at jeg kanskje kan holde mini inne i magen frem til termin.
Det jeg har lest på nett så virker det som om at det er svært vanlig med streptokokkinfeksjon i underlivet hos kvinner, og gravide. Noe som kan ende fatalt om man ikke får behandling. Heldigvis fødte jeg på TBG sykehus, hvor de har som prosedyre og sette alle med fortidig vannavgang på antibiotika kur ++ med engang.  Hadde jeg ikke fått det, kunne det gått riktig ille med vesle Stine.

Vi fikk også endelig se vår vesle gutt igjen. Og sånn som han har utviklet seg, bare på en uke. Det var helt utrulig og se. Ikke at han var mere pen denne gangen eller søt. Men det begynner å bli en liten bebbi der inne i magen. Jeg har jo trådd inn i uke 19+5.Det var så godt å se han igjen, og navnet har jeg endelig fått godkjent hos barnefar. Nå gleder jeg meg bare mer og mer til og møte han.

#Gravid #Svangerskap #Prematur #Fødsel #Streptokokkinfeksjon #Familie #Kjærlighet 

1 Kommentar

Annette Elvira

21.08.2017 kl. 18:58
Masse lykke til :)

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits