Mawasti

About

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Categories

  Archives

  Search

  Mammarollen - 100% ærlig

  Jeg skal ikke rose male hverdagen. For det er faktisk ikke bare rosenrødt.

  Joda, det er sant det de sier, du blir overveldet første gang du får mini deg oppå brystet. Den fantastiske følelsen som bare velter over deg. Men den er der og da. Den varer ikke evig.
  Ikke at det er en følelse du glemmer. Det kommer aldri til å skje. Men den vil gå i glemmeboka alle gangene du holder på å rive av deg håret i frustrasjon.

  Det er ikke alltid det er like lett å være førstegangs mamma. Du får tips og råd fra alle hold. Tips og triks som gjerne ikke hjelper på deg eller barnet ditt. Det funka for dem tipset kommer fra men ikke hos deg. Fortvil ikke. Du finner tilslutt dine måter.

  Noen ganger ønsker du å rive av deg alt håret, og kanskje du får en enorm trang til å bare løpe vekk, la ungen gråte. Den er uansett utrøstelig.  Det er faktisk helt normalt. Det går nok bra skal du se. Det bare føles maktesløst der og da. Kanskje ikke så rart? Det er ditt første barn. Alt er nytt og uvant. Det gjelder også sikkert barn nummer 2 og 3 også. Ikke bare det første.

  Noen ganger har ikke ungene kontroll over armer og ben.. Du får gjerne en knyttneve eller to i trynet.. 

  Det er ikke første gang og helt klart ikke siste gang. Du kommer til å forgude alle de timene barnet sover, du vil elske sofaen eller godstolen. Du vil nok ikke makte å rydde og vaske resten av kvelden. Det er bare en super følelse og ligge og dra seg, etter en lang dag med hyling, skravling, leking og turbo.

  Bleier. Japp, bleier.. Det blir ikke mer delikat enn det. Noen ganger kommer det en odør som lukter ikke bare verre en søpledynga.. Men det lukter så grusomt, at du vrir deg av ditt eget spy som har satt seg fast i halsen fordi du ikke kan forlate barnet på stellebordet.. Eller hva med de gangene hvor du står i ett bleieskift, og barnet finner ut at nå setter jeg i gang med å fjerne ALT. Å du står der, er du heldig er det du som blir dekket til av alt sammen.

  Eller gulp.. Masse gulp. Stine var ei jente som gulpet mer enn en flodhest om dagen. Nå vet jeg ikke om flodhester gulper.. Men du skjønner tegninga.

  Du vil elske alle gangene du får barnepass, og tilbe besteforeldrene. Det er så utrulig deilig og få ro til å gjøre hva du vil. Jeg tror ikke man er riktig skrudd sammen om man ikke liker en time eller to med alenetid, etter at man har fått barn. Joda sitter jeg på andre siden av landet med barnefri, så er jeg passe fortvilet over å ha etterlatt Stine hjemme hos besteforeldre. Jeg kan gråte i times vis, fordi jeg angrer. Men det er jo så godt å få litt tid for oss selv også. Det innser jeg ikke før jeg kommer hjem igjen. Håper jeg har lært til neste gang.

  Mamma livet er hardt, brutalt, fantastisk, slitsomt, aldri kjedelig, morsomt, artig, herlig.. Mamma livet er mamma livet. Det er bare slik livet plutselig ble.
  Mamma livet er slik livet vil være, slik livet SKAL være.
  Mamma livet byr på at du ALDRI skal ha flere barn, men det kan snu på sekundet før du blir så verpesyk at du tror du dør, om du ikke får en baby til.
  Mamma livet byr på utfordringer, dårligsamvittighet, kjærlighet, sinne og frustrasjon.

  Mamma livet er herlig. Jeg skulle aldri vært det foruten.


  #Mammablogg #Familie #Kjærlighet #Omsorg #Oppgitt #Mars2017 #Barn #Verpesyk #Baby #Blogg #Mamma #Livet 

  6 Kommentarer

  Marieanne

  03.03.2017 kl. 12:40
  veldig fint innlegg :) likte veldig godt bildene dine

  Mawasti

  03.03.2017 kl. 21:15
  Marieanne: Tusen takk for koselig kommentar =)

  Uretusjert

  03.03.2017 kl. 16:35
  Herlig innlegg full av sannhet ! Enig med du :) god helg :)

  Mawasti

  03.03.2017 kl. 21:16
  Uretusjert: Tusen takk for kommentaren :)
  Ha en riktig flott helg :)

  kongecamping

  03.03.2017 kl. 19:52
  Veldig, VELDIG bra! Sant, ærlig og ekte :)

  Mawasti

  03.03.2017 kl. 21:16
  kongecamping: Tusen takk for kommentaren :) Ha en riktig god helg :)

  Skriv en ny kommentar

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
  hits