Mawasti

About

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Categories

  Archives

  Search

  Barn, hest og hund - Hvordan får du tid til alt sammen?

  Det er ett spørsmål jeg ofte får, om man hører at jeg både har barn og da spesielt hest.
  Det er ingen hemmelighet at hest krever mye tid, og det gjør det virkelig.


  Hadde jeg vært i fulljobb kunne jeg umulig ha hatt tid til hesten også. Ikke slik som barnefar jobber.
  Men hvem vet, vi hadde nok fått det til på en eller annen måte.
  Jeg har alltid holdt på med hest, siden jeg var ei lita jente. Jeg bruker gjerne 2-3 timer i stallen daglig.
  Å dette enten på formiddagen før barnefar skal på jobb, eller på kvelden når Stine sover og besteforeldrene hører etter henne.

  Men altså, her er det ekstremt mye prioriteringer som skal passe sammen. Det er ikke alltid det er like lett. Barnefar har også fått øynene opp for hestelivet og hjelper gladelig til når jeg ikke har mulighet. Om jeg da er syk eller det skulle være noe annet.

  Vi fikk også Tanja etter at Stine ble født. Jeg var og tittet på noen hester jeg kanskje ville ha på halvfôr. Jeg tok så med meg Robert bort, hvor han forelsket seg totalt i Tanja. Henne SKAL vi ha. Var ordene som kom fra han.
  Hest er ekstremt sunt for oss mennesker. Vi blir fysisk og psykisk sterke av disse dyrene. Så for meg er det veldig viktig at Stine skal få finne ut om hun vil holde på med hest når hun blir litt eldre. Nå stor koser hun seg i stallen, noe jeg håper hun vil fortsette med når hun blir eldre.

  Jeg har nå i en periode ikke ridd så mye, vi har heller jobbet fra bakken. Tanja er ei gammel dame, så hun raste plutselig mye ned i vekt og mistet all muskulaturen sin.  Jeg ville derfor ikke ri noe særlig, i frykt for at hun skulle bli enda tynnere. Vi jobbet derfor ekstremt mye med tillit, samhold og triksing. Laget ett eget ??program?? på banen hvor Tanja ikke har noe utstyr på seg. Hun blir da longert først tett inntil meg, før jeg sier UT og hun går i en enda større ring rundt meg. Jeg går vekk, hun følger etter, gir labb før hun skal susse meg. Når dette er gjort skal hun bukke/neie, så smile. Hun skal igjen rygge, løpe ut, og komme inn og bukke/neie på nytt. Denne sitter som støpt nå. Og dette har gjort at vi kan gå turer uten utstyr, hun skal gå tett opptil meg ved siden av meg
  .
  Det har virkelig vært utrulig morsomt og lærerikt. Kanskje jeg skal filme dette en dag. Hadde vært artig å sett hvordan det ser ut for alle andre. Jeg har igjen satte meg opp i salen og vi koser oss nå på tur, hun har fått nytt fôr som har hjulpet utrulig mye. Så det er utrulig stas.

  Nå skal vi igjen flytte på en liten dugnadstall, der vi først sto. Her er det ikke ridebane, men enda enklere og komme seg rett ut i skogen. Så det skal bli ekstremt deilig. Her er det også flere barn, så Stine har alltid noe å finne på når hun skal være med i stallen.

  Jeg er også allerede på utkikk etter en shetlandsponni til vesle mor. Men jeg skal ha en ung som verken er innridd eller innkjørt. Slik at jeg kan gjøre dette. Da vet jeg med 100% sikkerhet at hesten til Stine er trygg. Det er hva jeg ønsker for henne.

  #Familie #Barn #Hest #Ponni #Livsstil #Kjærlighet #Dyr #Terapi 

  2 Kommentarer

  Kristine

  28.02.2017 kl. 22:14
  Du er helt rå som får det til! :) Jeg tror jeg har ødelagt litt for meg selv da jeg brukte 5-6 timer i stallen.. ikke rart samboeren min ikke vil jeg skal ha hest igjen O:) ... men... det er så du sier.. utrolig sunt! Jeg har vokst utrolig masse på å drive med hest så lenge som jeg har gjort.. og sønnen min ELSKER å være med til hestene.. (Mens samboeren er livredd for å få en sønn i ridebukse... hehe)..

  Mawasti

  02.03.2017 kl. 12:52
  Kristine: Haha, jeg kan fort gå over stokk og styr jeg også. Men jeg prøver å holde meg til tidsklemma jeg har hjemme også :P Ikke at det er lett og overholde kun 2 timer i stallen :P
  Haha, jammen du får vise til at de fleste topp-rytterene her til lands er gutter og menn! Det er de som virkelig tør og satse og gjøre det stort :D Å hvor tøft er det ikke med gutter i ryttersporten? :D

  Skriv en ny kommentar

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
  hits